<< Uutisia-sivulle
<< Tietoja Finotesta -sivulle
<< Finoten etusivulle

Ympäristövastuukannanotto - 19.3.2008


Yleistä

Yritysten on huomioitava kaikessa toiminnassaan oman toimintansa vaikutukset ympäristöön. Emme kuvittele, että tällä kannanotolla pelastamme maailman. Ymmärrämme myös, että tietämys eri toimintojen ympäristövaikutuksista muuttuu koko ajan ja siksi tätäkin kannanottoa on päivitettävä jatkuvasti. Olemme kuitenkin halunneet kirjata omat käytäntömme kannustamaan kumppaneitamme ja työntekijöitämme. Rohkaisemme kaikkia yrityksiä pohtimaan valintojensa ympäristövaikutuksia ja kannustamme myös työntekijöitämme tekemään kestäviä valintoja ja edelleen kehittämään Finoten toimintaa luontoa säästäväksi.

Tulostaminen

Vältämme turhaa tulostamista paperille. Kokouksissa käytämme sähköisiä asiakirjoja.

Matkat

Matkat pyritään tekemään ympäristön kannalta parhaalla tavalla. Matkoilla suositaan joukkoliikennettä ja yksityisautoilua pyritään optimoimaan.

Lajittelu

Toimiston roskat lajitellaan. Turhan paperiroskan välttäminen otetaan huomioon työtehtävien ja prosessien suunnittelussa. Toimiston talousjätteet lajitellaan kunnan ohjeiden mukaisesti. Materiaalivalinnoissa kiinnitetään huomiota valinnan ympäristökuormaan.

Energiankulutus

Valaistuksessa kiinnitetään huomiota valaisimien sijoitteluun ja käyttöön. Tietokoneita, monitoreja, tulostimia ja muita laitteita ei pidetä päällä tarpeettomasti, koska useat laitteet kuluttavat valmiustilassa lähes yhtä paljon energiaa kuin normaalikäytössä. Laitteiden valinnassa kiinnitetään huomiota laitteen energiatehokkuuteen ja ympäristövaikutukseen.

Yhteiskuntavastuu ympäristöstä

Vuosittain Finote osallistuu henkilöstön kanssa yhteisesti valittuun ympäristövastuuhankkeeseen.

 
 
Copyright © 2014 Finote Oy – Sivuja päivitetty viimeksi 04.03.2014